3D Printer Zprinter 850 – Gebruik: 2. Printer

Synopsis
 1. Bij het printen van een 3D model, vult de printer eerst het printbed met poeder.
 2. Vervolgens printen de printkoppen daarop het onderste laagje van het te printen model. De inktdruppeltjes (3 kleuren, zwart en blanco) bevatten ook bindmiddel dat de poeder plaatselijk verhardt. Daarna zakt het printbed ongeveer 0,1 mm en wordt bovenop een nieuw laagje poeder toegevoegd. De printer print dan het een-na-onderste laagje bovenop het eerdere laagje. Zo ontstaat laagje na laagje en uiteindelijk het complete werkstuk (nog steeds ondersteund, omgeven en bedekt door poeder).
 3. In die toestand gaat de printer het werkstuk drogen. Is dat achter de rug dan kunt u de overtollige poeder verwijderen het werkstuk uit het printbed nemen.
 4. De printer kan nu schoongemaakt worden.
 5. Een ruwe tijdschatting: printbed vullen 20 min., printen 2 lagen van 0,1 mm per minuut, drogen 1,5 uur).
 6. LEES EERST DE VEILIGHEIDSKAART (STICKER).
Controleren vooraf en schoonmaken achteraf! Open het deksel van de printer en voer de volgende controles uit.

 1. Controleer of het Dek, de Snelle As en het Printbed vrij van poeder zijn; zie ZPrinter-850 User Manual sectie 3.1.
 2. Controleer dat het Afvalbakje leeg is; zie User Manual sectie 3.2; gebruik zachte en harde borstel uit de accessoire-kit (in de linker deur onder de printer).
 3. Controleer dat de Parkeervakjes voor de printkoppen (onder de Snelle As) schoon zijn; zie User Manual sectie 3.3; gebruik wegwerp handschoenen, papieren handdoekjes en gedestilleerd water uit accessoire-kit.
 4. Controleer dat de slee met printkoppen en de rails van de Snelle As schoon zijn; zie User Manual sectie 3.4; gebruik papieren handdoekjes en gedestilleerd water uit accessoire-kit.
 5. Controleer dat het Service Station schoon is; zie User Manual sectie 3.5; gebruik wegwerp handschoenen, papieren handdoekjes, een katoen-prop, een naald en gedestilleerd water uit de accessoire-kit.
 6. Controleer dat de bodem (platform) van het printbed aan de bovenkant van het printbed staat; selecteer met de knop aan de voorzijde van de printer de menu-optie “PREP BUILD CHAMBER” en vervolgens “CONTINUE”.
Handmatige bediening Voor het grootste deel zult u de printer bedienen via het programma ZPrint (zie aldaar). De printer heeft echter ook een klein bedieningspaneel. Door middel van een ronde knop (indrukken en draaien) kunt u de printer rechtstreeks bedienen. Onderstaand schema geeft de menu-structuur weer.
Zie ook Handleiding: ZPrinter® 850; User Manual; Part Number 95028; Rev. B; 2012; 3D Systems.