Hoog bezoek voor Fab Lab Paramaribo

Op zaterdag 23 maart 2013 bezocht President Michel Martelli van Haiti en momenteel voorzitter van Caricom, het Fab Lab Paramaribo. Hij werd rondgeleid langs de digitale productiemachines. Een 3D-printer produceerde intussen een herdenkingsring voor hem in de kleuren van de Surinaamse vlag.

[en] President Haiti visits Fab Lab Paramaribo. – On Saturday 23th of March 2013, President Michel Martelli of Haiti and acting President of Caricom, visited the Fab Lab Paramaribo. He was taken round the digital production machines. In the meantime, a 3D-printer produced a memory ring for him in the colours of the Suriname flag.

Van links naar rechts: Vicepresident Robert Ameerali en President Desi Bouterse van Suriname, een Minister uit Haiti en President Michel Martelli van Haiti in het Fab Lab Paramaribo.

President Michel Martelli van Haiti is momenteel de voorzitter van Caricom. Van 22-25 maart 2013 bezocht hij Suriname. Op 23 maart was hij de gast van Vicepresident Robert Ameerali en zijn Kabinet in het Regeringsgebouw aan de Sophie Redmondstraat. Ook President Desi Bouterse van Suriname was daarbij aanwezig. Het gezelschap werd geïnformeerd over enkele nieuwe beleidsontwikkelingen waar het Kabinet van de Vicepresident aan werkt, m.n. e-government, Competing Unit Suriname en het Fab Lab. Daarna volgde een bezoek aan het Fab Lab dat in hetzelfde gebouw gevestigd is. Het gezelschap werd langs de 3D-print “straat” geleid, de lasercutter voor computergestuurd snijden en graveren en de computergestuurde frees-machine. De 3D-printer was intussen al begonnen aan het printen van enkele werkstukken, waaronder een herinneringsring in de kleuren van de Surinaamse vlag. Beide Presidenten waren zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden van het Fab Lab. President Martelli informeerde ook naar de mogelijkheden van een Fab Lab voor zijn eigen land.

Het aantal Fab Labs wereldwijd is zeer snel groeiend. Een maand geleden waren het nog een kleine 200, nu staan er al 250 geregistreerd. Zie ook http://fablabinternational.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *